Mathias Larsen Navjord ansatt som klubbkoordinator og sportslig ansvarlig i 100% stilling

Mathias har siden sommeren 2023 jobbet som sportslig ansvarlig for aldersgruppen 15 år til senior i fotballavdelingen. Denne oppgaven løste Mathias på en meget tilfredsstillende måte og det var et sterkt ønske fra klubben at vi skulle videreføre dette engasjementet. Samtidig har vi over en periode sett behovet for å få inn en dedikert person til å jobbe med våre arrangementer.

Den nye rollen vil blant annet ha et overordnet ansvar for arrangementer. Med denne ansettelsen ønsker vi å videreutvikle de arrangementene vi allerede har og samtidig utvikle nye arrangementer og aktiviteter. Med Mathias sin kompetanse, engasjement og ikke minst bankende hjerte for Vigør så er vi sikre på at dette vil kunne gi økte inntekter til klubben som igjen vil bidra til et forbedret tilbud til våre medlemmer.

Sportslig har Mathias allerede satt sitt stempel i fotballavdelingen gjennom jobben han har gjort både som trener og i rollen som sportslig ansvarlig for de eldste i klubben. At vi nå får kontinuitet på dette området og sikrer oss Mathias sin kompetanse i årene fremover vil være en viktig brikke for å opprettholde og forbedre det sportslige tilbudet i fotballavdelingen.

Mathias vil jobbe tett sammen med daglig leder Morgan Karlsen og har sitt kontor på klubbhuset på Hellemyr. Arbeidstiden vil bli kombinert dagtid og ettermiddag/kveld.

Vi gleder oss til fortsettelsen sammen med Mathias.

Vi utfordret Mathias til å skrive noen ord om seg selv, så hvis du ønsker å bli bedre kjent med Mathias bør du lese dette:

Fakta

Født: Kristiansand

Utdannelse/Tittel: Lektor med tilleggsutdanning (Samfunnsfag, KRLE, Matematikk & Kroppsøving) 

Fotballutdannelse: UEFA C-lisens, UEFA B-lisens, UEFA-Spillerutvikler B 

Trenerverv: FK Vigør (Ungdomslag), IF Ready (Akademi & ungdomslag) & NFF Agder (Sonelagstrener) 

Spillerkarriere: FK Vigør 


Spillerbakgrunn

Fotball har vært en stor del av livet mitt så lenge jeg kan huske. Jeg var kun fem år første gang jeg ikledde meg Vigør-drakta og siden har den vært fast inventar. Vigør er faktisk det eneste laget jeg, gjennom hele livet, har vært registrert med offisielle kamper for. Nå går jeg i gang med min sesong nr. 16 som spiller i brunt og hvitt. Dette på ærverdige Vigør Senior B! 

Som spiller har jeg tilhørt lag som har vunnet to kretsmesterskap, LKB Cup, BIF Cup, Slagter Winther Cup og Odd Elite Cup. Likevel er kanskje den største spillerprestasjonen det at jeg tilhørte et juniorlag som slo ut lag som IK Start, Bryne og Sandefjord – før vi ble et nummer for små mot LSK i kvartfinalen i junior NM. 

Til tross for meritter som svært få andre spillere fra breddeklubber kan vise til – var jeg aldri en spesielt god fotballspiller. Likevel tilhørte jeg en gruppe spillere som bodde på banen og elsket spillet. Vi visste det ikke da, men flere av oss skulle siden leve av fotballen. 

Flere av de mest definerende minnene fra barndom og ungdomstid er knyttet til den brune drakta. Alt fra første gang jeg fikk æren av å bære et kapteinsbind – til følelsen av å vinne noe sammen med mine beste venner. Går det an å være stoltere? 

Fotballen har også lært meg å håndtere skuffelser. Jeg kommer aldri til å glemme følelsen av å ryke ut av Norway Cup på kron og mynt – eller det å varme opp i 2 x 45 + ekstraomganger, som 16 åring, uten å få signalet om å bli byttet inn. Brutal læring! 

Mange av de viktigste voksenpersonene i min oppvekst var Vigør-folk. Jeg hadde trenere som var originaler. Trenere som sto opp for det de trodde på. Trenere som ikke var redd for å skille seg ut. Det de fikk til, med sine grupper, har siden alltid vært et referansepunkt for undertegnede. Det er spesielt en av dem, han som smiler og sier «hei» selv når han snur seg en annen vei – som skal ha mye av æren for at jeg er den jeg er i dag. 

Oppmannen

Jeg var 12 år da jeg fant ut at jeg ville gjøre mer enn å bare spille fotball i Vigør. Etter å ha sett fotballdokumentarer og andre innslag på TV om materialforvaltere – var det etter en samtale på terrassen, til det som den gang var Vigørs Daglig Leder, jeg ble det som må være landets yngste oppmann? 

Noen uker senere bar jeg vannflasker med både to og tre innlagte pauser på den lange veien fra garderoben på Hellemyr skole og ned til magiske Brun Arena. Dette for vårt kjære Vigør Senior A. Jeg ble fort husvarm i den nye rollen. Samtidig som jeg hadde begynt som oppmann hadde jeg på eget ungdomslag fått innprentet en «saying» fra en av trenerne mine. Han der treneren som driver orkester på siden av fotballen. Uansett, treneren var en stor ordkunstner og hadde overtallingsevner som kunne få 11 kuer i grønn eng til å tro de var «Eye Of The Tiger». En dag sa han følgende: «Hvorfor er Barcelona det mest miljøbevisste laget i verden? Fordi de er best på gjenvinning!». Med all for stor påvirkningskraft tok jeg dette sitatet innabords. To, tre uker senere hadde vårt kjære Senior A levert årsverste i første omgang i en hjemmekamp. I pausen gjorde den 13 år gamle oppmannen den største synden en oppmann kan gjøre. Jeg avbrøyt hovedtreneren midt i hans resonnement, han der treneren som har spilt i alle divisjoner i Agder, og ropte ut med pipestemme at: «Dette holder ikke gutter! Vi må bli mye mer miljøvennlige. Vi må begynne å gjenvinne ballen!». Jeg burde blitt kastet ut på dagen, men situasjonen passerte i stillhet. Noen uker senere ble alle spillere og støtteapparat presentert på Vigørs nettsider. Her skulle man svare på litt ulik trivia og dette skulle bli presentert for fansen. Nederst på alle profilene skulle Senior A sin hovedtrener komme med sin kommentar om personen som ble presentert. Her skrev hovedtreneren lange og utfyllende stiler. Hos meg sto det kun et ord: «miljøbevisst».

OGSY-Prosjektet 

I 2015 reiste jeg på folkehøyskole. Jeg dro på en reiselinje som blant annet besøkte slumområder i Mathare i Kenya. På turen ble jeg kjent med en som hadde startet et prosjekt som skulle bruke fotball som verktøy for å få barn og unge ut av slummen og inn i skolesystemet. Dette traff hjerte til en ung fotballgutt og rektorsønn fra Hellemyr. Med stor ydmykhet og glede så gikk Vigør inn og har bidratt til prosjektet. Jeg er ufattelig stolt av at «min» klubb valgte å gjøre det. Dette ble kanskje best illustrert med «Kick off» på Brun Arena med «all star» kamp hvor en rekke profiler fra Vigør-familien stilte opp for prosjektet. Vigør har siden bidratt med flere sendinger av drakter og annet fotballutstyr til større verdier til Kenya og Nairobi – noe som har kommet til stor nytte for unge og talentfulle afrikanere! 

Treneren

Jeg begynte mitt første trenerverv i FK Vigør som 15 åring. Da trente jeg et av 13 års lagene i klubben. Som 17 åring trente jeg også G14-2. 

I 2018 flyttet jeg til Oslo. Der fikk jeg raskt jobb som trener i en klubb som heter IF Ready. Her begynte jeg med å trene lag i Ready-akademiet og G15-2. Året etter trente jeg G15-1. Ready hadde på denne tiden et ambisiøst mål om å være Norges beste utviklingsklubb. Dette også for trenere. Alt fra intern og ekstern kursing til workshops og læring av ulik type fag og ledelsesmetodikk fant sted, som de sier i sangen, et lite stykke vest i byen. Der var det en kollegakultur som støttet og krevde av hverandre. I tillegg hadde vi dedikerte trenerveiledere med tydelige rammer og krav til alle oss som ønsket å utvikle oss i trenerrollen. Objektive referanser, ansvarliggjøring, eierskap, tydelige definisjoner, kulturbygging, neste aksjon og nivåheving er stikkord som nå sitter i ryggmargen. «Hva er kultur? Adferd opp mot målsetning.». 

Mange av dem som jobbet i IF Ready den gang er i dag enten i ulike roller i toppklubber, NFF, NTF eller i nøkkelposisjoner i andre breddeklubber. Uten læringsmiljøet og all den faglige kompetansen jeg innhentet i tiden i Ready – så ville jeg aldri jobbet i fotballen i dag. 

I slutten av 2021 begynte jeg som trener i FK Vigør igjen. Da ble jeg invitert inn i trenerteamet på G14-1 sammen med han keepertreneren som hadde låneopphold i Sverige som 12 åring, og han andre som før var web-ansvarlig i klubben – men som siden har blitt et av de største trenertalentene på Sørlandet. 

Sportslig ansvarlig 

På slutten av sommeren 2023 fikk jeg tilbud om å kombinere trenerrollen jeg hadde på G2008-1 i Vigør sammen med det å være sportslig ansvarlig for G/J15 til de ulike senioravdelingene i klubben. Dette takket jeg ja til. Rollen er både krevende og spennende. Det er fantastisk morsomt å være så tett på ulike spillere, lag og trenere. Ikke minst er det gøy å bygge klubb sammen med så mange kompetente mennesker. 

Personlig mener jeg det skjer utrolig mye spennende i talentfabrikken FK Vigør for tiden – og jeg er ekstremt stolt over å assosieres med den. 

Klubbkoordiantor & Sportslig leder for G/J 15 - Senior A 

1. januar 2024 begynte jeg i min nye rolle som fulltidsansatt i FK Vigør. Prosessen og forhandlingene har tidvis vært tøffe og langdradde – men jeg er ufattelig stolt over at vi endelig har kommet i mål med en avtale begge parter er fornøyde med. Jeg vil takke for muligheten og tilliten jeg har fått av styret i FK Vigør – dette er ikke noe jeg tar for gitt, og jeg ser frem til å fortsette arbeidet og prosjektene som er på gang i klubben. Dette blir fantastisk gøy å være en del av! 

Det er med stor stolthet jeg i dag kan si at jeg på sett og vis har fått oppfylt drømmen.. Drømmen om å leve av fotballen. 

Vi æ Vigør! 

Mathias Larsen Navjord

Sosiale Media

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift