Vigør

Klubbhistorie

Klubbhistorie

FK Vigør er en idrettsklubb fra Kristiansand og bydelene Hellemyr, Tinnheia og Grim. Våre idretter er fotball, innebandy, curling, squash, barneidrett og volleyball. I tillegg driver klubben Telenor Xtra (FFO). FK Vigør gir gjennom sin aktivitet et viktig bidrag til fritidstilbudet i våre nærområder. I mange år har barn, unge og voksne hos oss funnet et miljø som både ivaretar behovet for sosialt fellesskap og sportslig utfordring.

Følgende står skrevet i Vigørnytt 1968, året klubben ble 50 år, om stiftelsen av klubben:

5.oktober fredsåret 1918 kom 20-30 unggutter sammen i vaskeriet i kjelleren i Gyldenløvesgate 1 a for å forestå sammenslutningen av de to gutteklubbene Gløgg og Fram. Det var far til den første formannen, Rolf Hagen, som velvilligst hadde gitt disse ynglinger anledning til å benytte vaskeriet til denne begivenhet. På møtet ble man enige om å gi klubben det fengende navnet «Vigør», etter at sammenslutningen og den nye klubben var en realitet, ble styre med følgende medlemmer valgt: Rolf Hagen, Arnfinn Christiansen, Arthur Andersen, Reidar M. Jacobsen og Eivind Jørgensen.

Klubben hadde sin sportslige storhetstid på 1930-tallet hvor klubben blant annet kom til semifinalen i Norgesmesterskapet. Finaleplassen ble tapt til bruntrøyene fra Mjøndalen på nøytral bane i Larvik.

   FK Vigør
  Postboks 7061 Vestheiene, 4674 Kristiansand (post)
  Hellemyrbakken 70, 4628 Kristiansand (kart)  (besøk)
  Tlf: 48 50 90 60   Epost: post@fkvigor.no

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift