Kampreferat MK - Vigør

Søndag 14. februar møttes Mandalskameratene og Vigør til treningskamp i Mandal. Referat skrevet av spiller Joakim Johansen

Søndag 14. februar møttes Mandalskameratene og Vigør til treningskamp i Mandal.

Banen og forholdene var det ingenting å si på, og det virket som om spillerne tenkte det samme, for kampen startet i et forrykende tempo.

Både MK og Vigør gikk offensivt til verks og det tok bare et par minutter før lyden av metallet fylte stadion for første gang.

En ball endte på bakerste stolpe og MK skøyt i stanga.

I andre enden av banen kombinerte Vigør fint, og ballen endte til slutt hos goalgetter Thore Ulstein som satt ballen kaldt og rolig i mål, etter et nydelig gjennomspill av Viktor.

Rett etterpå fikk Vigør en ny sjanse hvor Viktor traff innsiden av stanga, men mål ble det ikke.

Vigør gikk ganske snart opp i en 2-0 ledelse, og igjen var det Thore ”Nistelrooy” Ulstein som satte ballen i kassa, etter retur på heading fra Filip.

MK på sin side hadde da hatt nok av sjanser til å utligne, blant annet et skudd som ble reddet på strek av vår spanske forsvarsspiller Bilal, som viste at det ikke bare er tiki-taka de øver på i Barcelona.

Men målet til MK kom til slutt, da en lang ball i bakrom ble snappet opp av MK spissen, og ekspedert inn bak Nils Udjus i målet til Vigør.

Fra vår plass i Vigørbilen så det ut som et soleklart frispark i favør Vigør i forkant av scoringen, men slik ble det ikke, og stillingen var 1-2.

Dette var også stillingen spillerne gikk til garderoben med, etter at kampen hadde roet seg betraktelig ned utover i 1.omgangen.

Selv om Vigør kanskje var heldige som gikk til pause med en ledelse, gikk de rett i strupen på MK også i 2.omgang.

Etter få minutter, spilte Jonas perfekt fram Goa, som kom på et dypt løp, alene med keeper.

Goa brukte et touch på å få kontroll på ballen, før han plasserte ballen nydelig nede i hjørnet bak MK-keeperen, som om han ikke hadde gjort noe annet før.

Dette var Goas første mål for Vigørs A-lag og han viste at han kan bli veldig spennende å følge med i sesongen som kommer. 2.omgangen ble en mye roligere affære enn 1.omgangen, og selv om Vigør hadde to store sjanser med henholdsvis Thore og Filip, og MK en heading i tverrliggeren, ble det ingen flere mål i kampen.

Et ungt og offensivt Vigørlag vant 1-3 over divisjonskollega MK og selv med et par skader, viste Vigør at det kan bli en spennende sesong å følge for de med sesongkort på Brun Arena.

Spesielt gøy var det å se det offensive spillet i 1.omgang i Mandal, som må sies å ha vært årsbeste hittil, med mange gode kombinasjoner og fint spill.

I tillegg viser Vigør at de ikke er redde for å gi ungdommen en sjanse, med en snittalder på under 21 år på de som startet kampen.

Første obligatoriske kamp for Vigør er onsdag 16.mars, og kampen i dag var et bevis på at gutta er i rute.