Vigørdraktene på plass i Kenya

De 250 Vigørdraktene, Aball1-settene og Tine-ryggsekkene er på plass hos OGSY.

Vigør sendte tidligere i høst blant annet 250 Vigørdrakter til OGSY i samarbeid med safariklassen ved Sagavoll Folkehøyskole.

Vigørdraktene vil bli brukt som kampdrakter for de mange lagene i OGSY, så vel som treningsvester under fotballøktene. De fleste OGSY-lagene har rot i Mathare-slummen, men OGSY har også lag fra andre slummer i Nairobi og ett lag med tilhørighet i en liten landsby, uten store materielle ressurser, hele åtte timer fra hovedstaden. Bare i aldersgruppen 12-14 år er det ca. 230 spillere, derav blant annet tre jentelag. Det er ingen tvil om at Vigørdraktene kommer godt med. Slike enkle grep som å ha ha på seg Vigørdrakter er med på å skape identitet og lagfølelse, noe som kan være viktig i en alder der mange fra slummene i Kenya ofte havner i kriminelle miljøer og omgangskretser.

Du kan lese mer om OGSY-prosjektets viktige samfunnsbidrag til barn og unge med vanskelige forutsetninger i Kenya og Vigørs involvering her.

/A0BahdnJaZfR.jpg

Vigør fikk også sponset to sett med Aball1 til OGSY-prosjektet. Disse settene vil bli brukt på skolen Langpasning til Afrika, sammen med OGSY har vært med på å bygge. På skolen kan alle barn og unge med tilknytning til OGSY få mulighet til å gå på skole uten kostnad. Utdanning er en stor og avgjørende løsning for å få folk ut av slummene i Kenya. I Mathare-slummen kan man estimere at det er flere hundretusen barn. Dermed er det skremmende og se at det kun er et fåtall fungerende skoler i slummen. Flere stiller også spørsmålstegn ved skolenes kvalitet og innhold. OGSY har klasserom på ca. 30 elever per klasse og oppfølgingen av hver enkelt elev blir mer fremtredende enn på de andre skolene.

OGSY tilrettelegger også for videre utdannelse av elevene og mange av de som blir utdannet til lærere, bankansatte og helsearbeidere gir igjen tilbake til OGSY ved å bidra ved prosjektet senere i livet, noe som gjør OGSY til en bærekraftig sirkelorganisasjon.

Se hvordan barna på Alta Village leker i et av friminuttene i skoledagen.

Aball1 er baller i størrelse 1 og hver ball har ulike tall og bokstaver på seg. Settet kan benyttes til både læring, konkurranse, samarbeid, lek og teknikktrening. Også alle landets FFOer, inkludert Vigør, får tilsendt et eksemplar av disse settene.

Se en demonstrasjonsvideo av produktet her

Sosiale Media

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift