Vigør

eFotball

eFotball

Vigør starter eFotball!

Det er en glede å presentere at Fotballklubben Vigør nå starter med eFotball. I en årrekke har klubben produsert fotballtalenter i fleng - og nå skal det også utvikles talenter på den digitale fotballbanen.

Etter tre sesonger hvor NFF har arrangert eSerien for klubber i Eliteserien og Obosligaen skal endelig efotball også ut til bredden. Derfor har Vigør besluttet at efotball også skal bli en idrett vi skal satse på i tiden som kommer - og forhåpentligvis i mange år fremover.

Efotball er en gren innenfor eSport hvor spillerne konkurrerer i å spille EA Sports FIFA, som kommer ut med ny utgave hver høst. Kampene spilles som lag, hvor man både konkurrerer 1 mot 1 og 2 mot 2 i løpet av kampen.

I Vigør ønsker vi at vi både skal konkurrere med lag på forskjellige nivåer, men også satse mot å holde arrangementer på klubbhuset hvor man samles til større sosiale happenings rundt EA Sports FIFA og efotball generelt.

BLI MED PÅ VIGØRS DISCORD SERVER!: https://discord.gg/2gUtD5W

For å få til dette har Vigørguttene Erik Hag Tellefsen og Erik Andre Ingebrigtsen engasjert seg som prosjektledere for “Vigør efotball” og står som hovedansvarlige for oppstarten og gjennomføringen av arrangementer i regi av klubben. Vi håper også selvsagt at barn og unge i Vigør ønsker være med å engasjere seg, og vi tar alle tilbud om bidrag varmt imot.

Hvor begynner vi?

Om kort tid vil vi arrangere et klubbmesterskap hvor vi skal kåre Vigørmesteren 2020 i EA Sports FIFA 21. Klubbmesterskapet vil foregå i to deler:

  1. runde: 32 spillere kjemper online om å spille seg inn i “topp 8” som arrangeres på klubbhuset
  2. runde: De 8 beste spillerne fra runde 1 møtes på klubbhuset til dyst om å bli Vigørs første EA Sports FIFA-klubbmester.

Turneringen gir muligheten for oss til å se spillere i aksjon som vil kunne kunne bli tatt med på klubbens efotballag som skal være med å kjempe om kretsmesterskapstittelen og deltakelse i NM hvor 16 kretsmestere og 14 lag fra eSerien vil delta.

  • For eksisterende medlemmer i Vigør er medlemskap i Vigør efotball inkludert i den allerede eksisterende kontingenten. Er du ikke medlem av Vigør, men ønsker å være esport-utøver i Vigør koster kontingenten 300 kr. Spillere kan delta i klubbmesterskapet, uten å betale denne kontingenten først.
  • Viktig å merke seg er at aldersgrensen for å konkurrere i turneringer er 14 år (året man fyller 14), dette blir også dermed aldersgrensen for å delta i klubbmesterskapet til Vigør.

Klubbens verdier og sunne vaner i fokus

Vigørs verdier; samhold, mangfold, glede og utvikling er selvsagt også i fokus i Vigør efotball. Alle som skal spille efotball og representere Vigør skal til enhver tid følge disse verdiene og gjøres kjent med hva dette innebærer. En Fair Play-kontrakt skal signeres før man kan kalles seg spiller for Vigør eFotball - i likhet med kontrakten alle spillerne i ungdomsfotballen skriver under på før hver sesong.

Det er ofte knyttet negative holdninger til “gaming” og at gamere kun sitter på rommet sitt på lørdagskveldene og drikker sukkerholdige drikker og stapper i seg usunn mat. Dette skal ikke være representativt for eFotball-utøver i Vigør og forskjellen på en “gamer” og en eSport-utøver er stor. En eSport-utøver har fokus på riktig kosthold og trening for å kunne prestere på et høyt nivå når man skal konkurrere, både når det kommer til konsentrasjonsevne og utholdenhet for å prestere på høyest mulig nivå. En eSport-utøver trener også i spillet på situasjoner som kan oppstå underveis i spillets gang og jobber målrettet for å forbedre både sine styrker og svakheter til det bedre.

En eFotball-utøver i Vigør vil altså få opplæring og kursing i hvordan man kan trene “på og utenfor” banen for å være en god eSport-utøver. En treningssamling i Vigør eFotball vil altså bestå både av fysisk treningsdel i tillegg til økter tilpasset å forbedre spesifikke ferdigheter innenfor FIFA - i likhet med økter i fotballen generelt.

Spørsmål?

Har du spørsmål rundt eFotball i Vigør?

Kontakt: Erik Andre Ingebrigtsen på ea@fkvigor.no
   FK Vigør
  Postboks 7061 Vestheiene, 4674 Kristiansand (post)
  Hellemyrbakken 70, 4628 Kristiansand (kart)  (besøk)
  Tlf: 48 50 90 60   Epost: post@fkvigor.no

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift