Ny sportssjef er på plass!

Klubben har i en lengre periode jobbet med å få på plass en ny sportssjef etter at Ruben Kleiven byttet beite. Det har vært mange søkere til stillingen, og deriblant mange gode kandidater med variert bakgrunn med forankring både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Etter en prosess med intervjuer og samtaler er det en glede å endelig kunne presentere klubbens nye sportssjef; Fredrik Aimar Håbakk Sørensen.

Fredrik Aimar Håbakk Sørensen er ny sportssjef i FK Vigør

Fredrik er et kjent navn for mange i sørlandsfotballen og ikke minst Vigør. I sin aktive karriere var Fredrik innom RIL, Donn, Gimletroll og Vigør. Etter flere sesonger på vårt seniorlag har Fredrik de siste årene konsentrert seg om trenergjerningen i barne- og ungdomsfotballen.

På hjemmebane nærmer det seg et eget 5´er-lag i hagen til familien, men foreløpig må de 4 sønnene nøye seg med å danne et 3´er-lag med én innbytter. Den flotte familien bidrar med andre ord meget godt til rekrutteringen i Vigør; med to gutter som allerede er med for fullt og det er nok ikke lenge til de to siste tilskuddene også blir å se i brunt under Grim Bakeri-serien.

Som utdannet Siviløkonom har Fredrik gjort seg opp mange solide erfaringer i Agder. Han har sjonglert mellom finansbransjen og fotballen i snart 15 år, før han nå endelig får muligheten til å kunne fokusere 100% på sin største lidenskap – fotball.

 

Talentfabrikken skal videreutvikles

Vi har spurt vår nye sportssjef om hva han tenker om sin nye jobb i Vigør

-       Fotballklubben Vigør er en klubb som i utstrakt grad omtales som «talentfabrikken». Både i Agder, og langt utenfor det. Utrolig imponerende å ha opparbeidet seg en slik merkevare! Som gode merkevarer flest; tar de mange tiår å bygge opp - men kort tid å rive ned.. Det krever en stor innsats, og et målrettet stykke arbeid for å opprettholde noe slikt. Vigør er en institusjon på Grim, Tinnheia og Hellemyr, og har et stort samfunnsansvar. Det gjør meg ydmyk og stolt over å være en del av klubben.

Hva tror du blir dine viktigste arbeidsoppgaver?

-       En av mine viktigste oppgaver blir å sørge for at FK Vigør fastholder sin posisjon som talentfabrikk, og vokser ytterligere. En sterk merkevare gjør oss attraktive for både trenere og spillere fra eget geografisk område, og utenfor.
Mange spillere som når langt i fotball, trekker frem èn trener som har betydd mye for deres utvikling. Vi skal sammen jobbe for at våre trenere kan sette den type spor.

Har du noen «fanesaker» som du ser for deg vil sette ditt stempel på klubben?

-       Jeg trener selv aktivt «Crossfit/Functionell Fitness», hvor jeg mener det er mange elementer som kan overføres til fotballen. Fotball er i stadig utvikling og den moderne fotballen krever fryktelig mye av en fotballspiller. Jeg ønsker å bidra til at Vigør skal være en foregangsfigur når det kommer til fysisk og funksjonell trening – helt fra barnefotballen til voksenfotballen. Både som et verktøy for å være godt fysisk rustet til treningshverdagen, men også for å redusere antall skader blant våre unge håpefulle.

-       Fotball kan være alvorlige greier i blant. Derfor er det så veldig viktig at våre trenere har glimt i øyet, og legge opp til lystbetonte økter. Det trenger definitivt ikke gå på bekostning av kvalitet - snarere tvert i mot.

Spranget fra finans til fotball kan virke stort. Hvordan ser du for deg din nye arbeidshverdag?

-       Først og fremst gleder jeg meg noe voldsomt til å få lov til å jobbe med det jeg syntes er aller gøyest – nemlig fotball. Ledelse, salg og menneskekontakt er noen av tingene jeg mener lar seg overføre direkte fra finansbransjen. Jeg ønsker å være en synlig sportslig leder som har tett dialog med trenere og spillere i hele klubben.

Jeg tar fatt på oppgaven med stor respekt og med et brennende ønske om å bidra til at Vigør når nye høyder.

 

Fredrik starter for fullt etter sommerferien, men blir nok å se på klubbhuset og banene våre allerede fra og med neste uke.

Velkommen skal du være Fredrik!

Sosiale Media

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift