Nørhalne Cup 2019

Årets høydepunkt for mange av våre medlemmer er den årlige turen over dammen til deilige Danmark. Denne gangen var det 340 representanter fra Vigør som fylte opp Superspeed. Det er ny rekord.

Luftmadrass, sovepose og sure sokker

Vigørs verdier er samhold - mangfold - glede - utvikling og i løpet av 5 dager sammen på tur erfarer vi alle disse momentene opp til flere ganger. Samholdet og mangfoldet man kan oppleve ved å gå i gangene på Aabybro skole og kikke inn i de forskjellige klasserommene der det er en salig blanding av luftmadrasser, soveposer og sure sokker er en opplevelse i seg selv. Her skal det knyttes bånd og vennskap som for noen varer livet ut, men først må vi finne ut hvilken luftmadrass det går hull på først. Her er det mangfold.

For at alt skal gå så smidig som mulig reiser klubben ned med 6 reiseledere som kun er med på turen for å tilrettelegge og bistå lagene ved behov. Her er det alt fra medisinsk kompetanse til erfarne politimenn som er med. 

Nørhalne Cup

Nørhalne Cup avvikles i området rundt Aalborg og de forskjellige alderstrinnene spiller på ulike baner i området rundt Aalborg sentrum; Vadum, Aabybro, Brovst, Sulsted og Nørresundby er noen av plassene vi besøkte. Torsdag morgen ble de første kampene sparket i gang og det første stemmebåndet røk vel ca 10 minutter ut kampen. Vigør er en breddeklubb og lagene våre reiser på cup med vidt forskjellig ambisjonsnivå. Det betyr at det for noen er det som skjer på banen noe av det aller viktigste i løpet av turen, mens for andre er det bare en liten del av noe som er mye større. Uavhengig av dette har alle lagene våre en heiagjeng som følger de i tykt og tynt gjennom oppturer og nedturer i løpet av en lang turnering.

Etterhvert som dagen går mot slutten samles klubben på skolen hvor noen slikker sine sår, mens andre feirer sine triumfer. På skolen glemmes uansett eventuelle skuffelser fort når man kobler av med sine venner og kanskje finner noen nye venner. 

Ledermøte

Det siste som skjer hver kveld er at laglederne samles rundt et langbord og forteller litt om hvordan dagen har vært, både på og utenfor banen. Her utveksler vi erfaringer og mange morsomme historier om episoder som har funnet sted gjennom dagen. Uansett om det har gått bra eller dårlig på fotballbanen så sitter alle med den samme følelsen; vi er sammen om dette. Vi gleder oss over hverandres oppturer og støtter opp ved hverandres nedturer. Det er samhold.

Vi møtes på grillplassen

Fårup Sommerland er turens høydepunkt for mange og tradisjonen tro slår laglederne camp ved grillplassen midt i parken. Her deles lommepengene ut før de løper av sted til nærmeste karusell og de voksne kan slappe av med en giga softis med flødebolle og guf. Det er glede.

Pokalen

Selv om det er mye gøy som skjer på tur så er vi fortsatt en fotballklubb som også har et fokus på det som skjer utpå gressmatta. Sportslig ble Nørhalne også en stor suksess for Vigør med 2 gull, 4 sølv og 1 bronse. Det vil si at nesten 1/3 av lagene våre kom hjem med en pokal, noe som er enormt sterkt av en breddeklubb. En av mange bra ting med Nørhalne Cup er at man kan melde lag på i ulike nivåer slik at de aller fleste spiller på nivå som er tilpasset sitt eget. Det er utvikling.

G13-1 gikk helt til topps i nivå A etter 7 seiere på 7 kamper og 32-1 i målforskjell.

Sosiale Media

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift