Fra Brun Arena til Costa del Sol

Det var ikke bare Vigørs seniorlag som tilbragte vinterferien i varmere strøk. Tidligere Vigørspiller/trener, og nåværende Stabæk-speider Ole Erik Martinsen, tilbragte uka sammen med Henning Berg og co i Marbella. Der traff han på en kjenning fra hjemtraktene; Lars Jørgen Salvesen, som var på treningsleir med sin nye klubb Sarpsborg 08.

De to hadde mye å snakke om fra tiden de hadde sammen på Brun Arena da Ole Erik jobbet med å utvikle de mange talentene i Vigør hvor Lars Jørgen var en av de mest spennende ungguttene. Ole Erik var trener for Lars Jørgen fra han var 12 år gammel til han ble snappet opp av Start som juniorspiller.

Vigør har fostret frem mange gode fotballspillere opp gjennom årene, noe som også på et tidspunkt ga oss kallenavnet «Talentfabrikken». Det er vanskelig å si nøyaktig hva som er årsaken til at Vigør gang på gang klarer å få frem disse talentene som tar steget opp til det øverste nivået, men noe som er helt sikkert er at for å få frem gode spillere så må man ha gode trenere og spillerutviklere.

Speider i Stabæk

En uke med Stabæk i Marbella høres jo veldig fint ut. Hva har du brukt tiden til der nede?

- Jeg er der først og fremst for å se på hvor det sportslige nivået ligger. Skal man lykkes som speider er man helt avhengig av referanser. I tillegg er jeg der for å bli kjent med og se hvordan trenerapparatet jobber i det daglige med utvikling av lag og enkeltspillere.

Du er kjent for å ha et skarpt øye for talent. Hva er det du ser etter hos en spiller?

- Motivasjon og personlighet i kombinasjon med fysiske forutsetninger er et godt utgangspunkt.

Hvordan vil du beskrive din tidligere elev, Lars Jørgen Salvesen, som spiller?

- Sørlandets beste avslutter siden Totto Dahlum.

Hva tror du har vært årsakene til at Vigør har fått frem så mange gode fotballspillere?

- Jeg tror Vigørhallen og spillestil har vært viktig. I tillegg har miljø og en bane sentralt plassert på Hellemyr betydd mye for mulighetene til egentrening, også på tvers av aldersgruppene.

Lars Jørgen går mot et spennende år

Lars Jørgen Salvesen smilte om kapp med sola i Marbella og vi har fått en liten prat med han også etter at han kom hjem.

Først og fremst må vi gratulere med ny klubb! Hvordan har den første tida i Sarpsborg vært?

- Tusen takk! Den første tiden i Sarpsborg har vært fin. Jeg har blitt godt tatt i mot og kommet meg til rette. Det er høy kvalitet på alt de driver med her og det ligger virkelig til rette for å kunne prestere og utvikle seg som fotballspiller.

Hva er dine personlige ambisjoner for den kommende sesongen?

- Først og fremst er det høye ambisjoner fra klubben om å kvalifisere oss til et nytt Europa-eventyr. Det vil si at man enten må komme topp 3-4 i serien eller vinne cupen. Det er ekstremt gøy og triggende å være en del av et miljø, der man spiller mange av de beste spillerne i Norge.

For min egen del er ambisjonen å spille seg inn i laget og være en del av 11´eren som starter hver uke. Det tror jeg er mulig å klare, men det betyr at jeg må ta vare på sjansene når jeg får de og bruke treningshverdagen riktig.

Kan du si noe kort om ditt forhold ti din tidligere trener Ole Erik? Hva har han betydd for din utvikling?

- Jeg har et ekstremt godt forhold til Ole Erik og jeg ser på han som en venn, men også en slags mentor. Han er en av de som står meg nærmest i forhold til råd og valg jeg må ta i fotballen. Samtidig som han er en fantastisk person å snakke med, enten det går bra eller dårlig. Ole Erik er reflektert og ser ofte det store bildet, noe som gjør at jeg som er midt oppi «rushet» klarer å løfte blikket litt og reflektere over det.

Både Ole Erik og Rolf Sagen, sammen med Bård Borgersen, er de som har betydd mest for meg og utviklingen min. Ole og Rolf hadde jeg gjennom de kanskje viktigste årene og her gjorde de veldig mye riktig. Jeg har vært ekstremt heldig med både gode trenere og medspillere i Vigør, noe som hjalp meg og min utvikling.

Hvis du skal gi et råd til våre mange unge håpefulle som drømmer om en fremtid i fotballen, hva vil det være?

- Mitt beste råd til unge vil være å finne noe som dere syntes det er gøy å drive på med, enten det er fotball, håndball, badminton eller noe annet. Det viktigste er å glede seg til hver trening!

Dersom man trives vil man også bruke mye tid utenom fellestreningene. Noe som er helt avgjørende for å bli virkelig god i en idrett. Det er mange timer som skal legges ned og da er det viktigste at man gjør noe man trives med. Stå på!

Heia Vigør!

Ole Erik om hva som skal til for å bli best

Selv om Ole Erik sitt engasjement innenfor fotballen i disse dager er som speider så har han klare tanker om hva som skal til for å bli god i fotball.

- Det må øves mye utenom fellestreningene, ideelt sett med en miks av kvalitet og glede. Alt for mange trenere i barne- og ungdomsfotballen detaljstyrer økter og kamper. Utnytt kreativiteten i spilleren og aldri si “du må ikke” til noen! Selvfølgelig må du drible i egen sekstenmeter, du må bare bli god nok til det... Skap trygghet for mestring og feiling, still krav og ha det gøy på veien!

Vigørs verdier er samhold, mangfold, glede og utvikling. Etter en prat med to av klubbens mest profilerte personligheter så er det flott å høre at disse verdiene på mange måter gjenspeiles i Ole Erik og Lars Jørgens tanker om hva som er viktig i fotballen.

Kloke ord som både våre trenere, spillere og foresatte kan ta lærdom av. Vi gleder oss til å følge sesongen til Lars Jørgen og så blir det spennende å følge Ole Erik videre i jobben hos Stabæk.

Sosiale Media

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift