FK Vigør inngår ny samarbeidsavtale med IK Start

Etter flere positive møter mellom klubbene har vi nå signert en ny samarbeidsavtale med IK Start. Avtalen ivaretar våre interesser samtidig som det gir mange spennende muligheter for våre spillere.

FK Vigør har, takket være den fantastiske jobben som gjøres av våre trenere i barne- og ungdomsfotballen, levert mange spillere til IK Start opp gjennom årene. Nå har vi inngått en ny samarbeidsavtale som forhåpentligvis vil gi spennende muligheter for våre spillere.

Teksten under er hentet fra hjemmesiden til IK Start og gir et lite innblikk i avtalen:

- Dette er vi veldig glade for. Vigør er en klubb som har levert mange spillere til Start opp igjennom, sier Atle Roar Håland, utviklingsleder i Start.

Denne uken ble samarbeidsavtalen mellom Start og Vigør undertegnet. 

- Det er en avtale som regulerer vårt samarbeid, med tanke på økonomi, spillerlogistikk og trenerutvikling, sier Håland.

I tillegg til at det er avtalefestet når Start kan hente spillere fra Vigør, og hvilke økonomiske betingelser som gjelder i forbindelse med overganger, samt prosenter av videresalg fra Start, så forplikter Start seg til å bidra med trenerutvikling i Vigør. 

Marius Johnsen, leder i fotballutvalget og styremedlem i Vigør, gleder seg over den nye samarbeidsavtalen mellom klubbene.

- Det er naturlig å ha et samarbeid med toppklubben i byen. Vi ønsker at spillerne våre skal ha et ønske om å spille utpå her (Sparebanken Sør Arena). Avtalen gjør også at det knyttes tettere bånd mellom klubbene, og vi håper mange unge Vigør-spillere går på Start-kamper, noe denne avtalen bidrar til, sier den tidligere Start-backen.

- Det handler om å skape noen drømmer, som vi skal prøve å ivareta. 

Johnsen forteller at avtalen gir Vigør ro til å kunne drive med spillerutvikling på sin måte, vel vitende om at ingen spillere melder overgang til Start før de når 14-15-årsalderen.

- Det er en avtale basert på gjensidig tillit. Start har tillit til det arbeidet vi gjør med våre spillere, og vi har tillit til at de spillerne som har kommet lengst etterhvert skal gå til Start, sier Johnsen.

 

Første av flere

Atle Roar Håland forteller at avtalen med Vigør er den første av forhåpentligvis flere avtaler med lokale klubber i Kristiansand og på Sørlandet.

- Vi har tillit til at det jobbes godt rundt i klubbene, og på et tidspunkt, nå definert til når de er 15 år, så kan de beste spillerne komme inn til oss for å ta de siste stegene, sier Håland.

 

Ønsker tett samarbeid

Christopher Langeland, arbeidende styreleder i Start En Drøm, er også strålende fornøyd med å ha formalisert samarbeidet med Vigør.

- Det er gøy å se at arbeidet vi har lagt ned gjennom dialog med klubber endelig gir resultater. At vi har klart å komme i mål med Vigør er utrolig gledelig, sier Langeland.

Han forteller at både IK Start, med styreleder Monica Bergin Grimstad i spissen, og Start En Drøm har vært opptatt av det å knytte tettere bånd til klubbene på Sørlandet.

- Monica Grimstad var klar og tydelig helt fra hun kom inn på at hun ønsket et samarbeid med flest mulig klubber. Strategien vi nå sammen har lagt  er at vi ønsker å arbeide tett med alle klubbene på Sørlandet. Vi arbeider med flere klubber parallelt, og ønsker at det skal være forutsigbarhet for samarbeidsklubbene med tanke på spillerlogistikk og økonomi, sier Langeland.

I avtalen med Vigør, og andre klubber, vil Start En Drøm AS gi billetter til alle Starts hjemmekamper som vil være øremerket barn og unge i klubbene.

- Ved å gi dem inngang til kampene våre håper vi at de vil få et tettere forhold til klubben, og at det inspirerer noen barn og unge til å ville realisere sin drøm om å spille for Start en gang i fremtiden, sier Langeland.

Sosiale Media

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift