Storslått keepersatsing i Vigør

Erik Ruthford Pedersen i full gang med keeperne.

Skrevet av Morgan A. Karlsen

Sportssjef Ruben Kleiven har i lengre tid jobbet målrettet for at klubben skal få på plass et nytt og forbedret opplegg for keeperne i klubben. Et viktig ledd i denne satsingen har vært å få på plass en dedikert person med et overordnet ansvar for keeperne.

Erik Ruthford Pedersen

Ruben hadde neppe trodd at han skulle få muligheten til å velge fra absolutt øverste hylle og hente Norges mest erfarnekeepertrener og én som uten tvil kan omtales som en legende i Norsk fotball; nemlig Erik Ruthford Pedersen. Men takket være et fantastisk økonomisk bidrag fra en privat aktør med et stort brunt hjerte, Robert Ugland, og en stadig like motivert keeperlegende, så ble drømmesigneringen en realitet.

Keepertrener på alle årskull

«Erik er ansatt som keeperansvarlig og kommer til å jobbe tett sammen med keepertrenerne på de ulike årskullene. Vi er så heldige at vi nå har egne keepertrenere på alle kullene fra G13 og opp til senior, men dette opplegget Erik nå jobber med vil involvere barnefotballen også» sier en engasjert Ruben.

Rune Meås Nilssen: «En utrolig signering»

«Dette er en helt utrolig signering for klubben vår!» sier Rune Nilssen som jobbet daglig med keeperlegenden gjennom 14 år som keeper i IK Start. Talentfabrikken Vigør har fostret frem toppkeepere tidligere som Espen Johnsen og Rune Nilssen. Sistnevnte er meget positiv til at hans tidligere mentor har byttet farge til brunt.

Superlativene kommer på løpende bånd når Rune skal beskrive sin tidligere læremester; «Erik er et unikum i fotball Norge med sin erfaring og kommer til å bli en kjemperessurs for klubben, trenere og ikke minst keeperne» sier Rune som selv er keepertrener for regjerende kretsmestere G14. «Det som er så fantastisk med Erik er at selv om har en tydelig filosofi så er han samtidig alltid ute etter å fornye seg og er veldig kreativ i arbeidet sitt. Han elsker å være på feltet og har fortsatt en utrolig iver og lidenskap for jobben sin».

Rune trekker også frem at Erik kommer til å sette et tydelig stempel på hva slags type keeper som skal utvikles. «Det skal være mulig å plukke ut en Vigørkeeper i mengden av andre keepere basert på måten de spiller på». Nøyaktig hva som vil kjennetegne en ekte Vigørkeeper vil ikke Rune si så mye om, men det er ingen hemmelighet at han selv hadde landets beste venstrebein da han herjet som verst på Kristiansand Stadion. «Det vil overraske meg om ikke Vigørkeeperne vil være meget gode med ballen i beina, noe som også er en trend på absolutt toppnivå i fotball Europa» legger Rune til.

Keepersamlinger i februar

Planene er mange og selv om ikke alt er på plass så er det allerede planlagt samlinger for klubbens keepere i løpet av februar. «Her vil man få en unik muligheten til å bli med på spesialiserte keeperøkter med Erik Ruthford Pedersen. Vi håper det vil motivere og inspirere mange unge keepere til å satse videre» sier Ruben.

Økonomisk støtte

Også Daglig Leder Geir Torvund er utelukkende positiv til satsingen og retter en stor takk til Robert Ugland som med et betydelig økonomisk bidrag bidro til at keepersatsingen kunne realiseres. «Selv om Eriks engasjement hos oss overhodet ikke er økonomisk motivert, så er det alltid kostnader ved en slik satsing. Derfor har pengestøtten som Robert Ugland har gitt oss vært helt avgjørende for å få dette på plass».

Sosiale Media

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift