Vigør

Vigørs tiltak

Vigørs tiltak

Hva har samarbeidet ført til så langt? Les mer om det ved å klikke her!Vigørs tiltak

Vigør ønsker et levende samarbeid, et samarbeid som alle klubbens medlemmer kan kjenne og føle tilhørighet til. Her er noen av tiltakene som Vigør har gjort for å oppfylle nettopp dette.

Vigørdrakter til Kenya

Vigør sendte høsten 2016 blant annet 250 Vigørdrakter til OGSY i samarbeid med safariklassen ved Sagavoll Folkehøyskole.

Vigørdraktene vil bli brukt som kampdrakter for de mange lagene i OGSY, så vel som treningsvester under fotballøktene. De fleste OGSY-lagene har rot i Mathare-slummen, men OGSY har også lag fra andre slummer i Nairobi og ett lag med tilhørighet i en liten landsby, uten store materielle ressurser, hele åtte timer fra hovedstaden. Bare i aldersgruppen 12-14 år er det ca. 230 spillere, derav blant annet tre jentelag. Det er ingen tvil om at Vigørdraktene kommer godt med. Slike enkle grep som å ha ha på seg Vigørdrakter er med på å skape identitet og lagfølelse, noe som kan være viktig i en alder der mange fra slummene i Kenya ofte havner i kriminelle miljøer og omgangskretser.

/A0BahdnJaZfR.jpg

Vigør fikk også sponset to sett med Aball1 til OGSY-prosjektet. Disse settene vil bli brukt på skolen Langpasning til Afrika, sammen med OGSY har vært med på å bygge. På skolen kan alle barn og unge med tilknytning til OGSY få mulighet til å gå på skole uten kostnad. Utdanning er en stor og avgjørende løsning for å få folk ut av slummene i Kenya. I Mathare-slummen kan man estimere at det er flere hundretusen barn. Dermed er det skremmende og se at det kun er et fåtall fungerende skoler i slummen. Flere stiller også spørsmålstegn ved skolenes kvalitet og innhold. OGSY har klasserom på ca. 30 elever per klasse og oppfølgingen av hver enkelt elev blir mer fremtredende enn på de andre skolene.

Brevvenn

Vigør ønsker at barn og unge i Vigør skal bli kjent med andre barn og unge i OGSY-prosjektet. Dette er toveiskommunikasjon hvor begge parter mottar brev fra hverandre.

Det er ikke tvil om at dette er et unikt tilbud som gir barn og unge i Vigør mulighet til å skape relasjoner og få erfaringer med jevnaldrende på andre siden av verden. Ikke bare er dette en fantastisk mulighet for barna til å få oppleve en annen kultur og «bygge broer». Dette er også noe som kan skape et stort engasjement og gi mye glede. Relasjonene som bygges kan bli veldig spennende, og det er ikke utenkelig at brevvennene kanskje kan treffes på Brun Arena om noen år? Eller kanskje som juniorspillere i Kenya? Hvem vet?

- Brevet skrives for hånd, legg gjerne ved en tegning, fotballkort, bilder etc.
- Brevet kan skrives både på engelsk og norsk. Skrives brevet på norsk vil OGSY-ansvarlige i Vigør åpne brevet og oversette dette til engelsk. Oversettelsen og originalbrevet sendes selvsagt til din respektive brevvenn.
- Ordningen er selvfølgelig kostnadsfri.

Bli brevvenn her!

Stands på ulike arrangementer som julemessen og 3v3-cup.

Salg av OGSY-drakter i klubbhuset

Nå kan man kjøpe originale afrikanske OGSY-drakter på klubbhuset. Disse finner man i mange forskjellige størrelser. Inntektene går selvsagt til prosjektet. Koster 400 kr. (Dette går pengene til).

Loddsalg på kampdager

I årets sesong vil det bli loddsalg på Vigør sitt seniorlags hjemmekamper, der inntektene vil gå til OGSY. (Dette går pengene til)

 
OGSY stiller som regel med stands på Vigørs arrangementer.
Her på julemessen og 3v3-cup 2017
Originale OGSY-drakter kan kjøpes i klubbhuset. Drakten koster 400,- og alle inntektene går direkte til OGSYs arbeid. 

 

 

 

   FK Vigør
  Postboks 7061 Vestheiene, 4674 Kristiansand (post)
  Hellemyrbakken 70, 4628 Kristiansand (kart)  (besøk)
  Tlf: 48 50 90 60   Epost: post@fkvigor.no

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift