G13 ble kretsmestere!

Årets kretsmesterskap i "Guttter 13-klassen" skulle avgjøres over to finaler mellom vinnerne av de to avdelingene FK Vigør og Randesund. Oppgjørene ble akkurat så spennende som man kunne håpe på og når våre gutter til slutt stod igjen som vinnere ble det fest på Macron Arena!

Ledet 3-2 etter første kamp

Det første oppgjøret ble spilt onsdag kveld på Sukkevann kunstgress. Vertskapet laget en flott ramme rundt kampen og begge lagene bidro til at de fremmøtte fikk topp underholdning. Selv om Vigør gjennom kampen var i føringen i målprotokollen var det et sterkt hjemmelag som kjempet for å få med seg noe før den siste avgjørende kampen. Men da bruntrøyene satte sitt tredje for kvelden og til slutt vant kampen 3-2 hadde de sikret seg et meget godt utgangspunkt med 3 mål på bortebane. Noe som skulle vise seg å bli avgjørende til slutt.

Guttene gjør seg klare på Sukkevann. Foto: privat

Rigget til fest på Macron Arena Hellemyr

Den siste og avgjørende kampen ble spilt på lørdag og foreldregruppen rundt laget jobbet godt i forkant for å legge til rette for en opplevelse for livet for alle spillerne. Innmarsj med musikk, konfetti, speaker, kampprogram og åpen kiosk var noe av det som var på menyen. Likevel var det selvsagt kampen som var hovedretten denne lørdagen.

Innmarsj der konfettien gikk til himmels. Foto: privat

Det var RIL som måtte jage scoring på Macron Arena og grønntrøyene kom best i gang – allerede etter seks minutter satte Tomine Enger inn 0-1 for bortelaget. Da samme spiller satte sitt andre for dagen bare ti minutter senere var plutselig RIL i førersetet med 4-3 ledelse sammenlagt. RIL styrte store deler av spillet i første omgang, men Vigør våknet til mot slutten og fikk en redusering like før pause etter at David Lande fikk ballen over linja etter klabb og babb i feltet. Den andre omgangen ble tettere og jevnere enn den første etter at Vigør fikk justert seg litt og demmet opp for RILs angrepsspill samtidig som de hele tiden var farlige på kontringer. Selv med 1-2 tap ville Vigør bli kretsmestere på bortemålsregelen og de siste minuttene forsvarte de seg heroisk helt til dommeren blåste av og de kunne slippe jubelen løs.

Årets kretsmestere

Fra venstre: Lukas Dokkedal, Tobias Sletteng, Magnus Mofjell, William Mollestad, Leon Eilertsen, Emil Ogric, David Lande, Kasper Axelsen, Jonas Haukom, Kristian Hjemdal, Leonart Hajra, Nicklas Wikøren, Julian V. Andersen, Mathias Strømmen, Jakob Knutsen og Adrian Tobiassen.

Trenerteam fra egne rekker

G13-1 har denne sesongen hatt et trenerteam bestående av Erik André H. Ingebrigtsen, Jesper Johnsen og Bendik Egeland. Sistnevnte som keepertrener for lagets 3 keepere. EA, Jesper og Bendik er tre kamerater som alle har «vokst opp» i Vigør som spillere og har de siste årene opparbeidet seg erfaring som trenere for ulike lag i klubben. De har gjort en strålende jobb gjennom en vanskelig tid for fotballen og når det krones med en tittel på slutten av sesongen er det en fortjent attest på den jobben som er gjort. 2008-kullet i Vigør er, i vår målestokk, et stort kull med mange veldig ivrige fotballspillere. På nivå to har John Henrik Glomså og Winkey Aweys også jobbet godt med en stor treningsgruppe.

Radarparet EA og Jesper. Foto: privat

Vi takker Randesund IL for to spennende kamper og ser allerede fremover mot en ny sesong.