Kamprapport 2. runde NM Kvallik Vigør - Hei

Etter å ha slått ut Express i første kvalifiseringsrunde til NM ventet Hei fra Porsgrunn i den andre. Og det ble litt av ett oppgjør for de rundt 150 tilskuerne som møtte opp denne kvelden.

Vigør åpnet kampen best og tok ledelsen da Filip Dahl skar inn fra høyrekanten og satte ballen i nærmeste hjørne allerede etter 11 minutter.

– Vi begynner bra første 20-25. Vi produserer masse sjanser og skal kanskje ha både to og tre null, men så slepper vi oss ned, sier Vigørtrener Odd Arild Skonhoft etter kampen.

Bare en god Steffen Andersen i Hei-målet gjorde at Vigør ikke gikk opp i både to og tre null.

Tente til

I starten av andre omgang virket det som Hei hadde fått med seg ny energi ut fra garderoben, men det var alikevel Vigør som skulle øke ledelsen. Vigørspiss Viktor Andersen, ble spilt fri i Heis 16-meter og banken ballen opp nettaket utagbart for Heis’ keeper.

Like etter skulle Hei få sin utlikning. På et frispark fra 30 meter må Vigørkeeper Nils Fredrik Udjus gi retur. Heispiller Simen Ruud er først på ballen og setter den sikkert i mål til 2-1.

Hei kjemper videre for en utlikning mens Vigør jobber like hardt for å beholde ledelsen og for å avansere i cupen. De siste 15 minuttene får Vigørspillerne Chris Safari og Ole Marius Gundersen sitt andre gule og må forlate banen før kampen er slutt. Samme skjebne fikk også Heis Rejhan Bosnjak like før dommeren blåste i fløyta og avansementet var i boks. Vigør går dermed videre til første runde i cupen med 2-1 seier over Hei.

– Tar det vi får

I 2013 møtte Vigør Start i cupen på Hellemyr Kunstgress, så også i 2015, men da ble kampen spilt på Sukkevann grunnet byggningsarbeid på Hellemyr. Nå kan lagene møtes igjen – og på spørsmålet om Vigør vil møte storebror fra østsiden i cupen er svaret:

– Vi tar det vi får, men Start er alltid moro!